söndag 2 augusti 2009

5 jättebra pro-ana tips.1. Börja med en dags fasta. Bara en dag. Då får man tänka att "det är bara en dag sen får jag äta". När du sedan avslutat den fastan har du en lite fräschare känsla i kroppen som man inte vill förstöra


2. Se till att du har det rent och snyggt runt om dig. Om ens tillvaro är smutsig och sunkig är det lätt att också äta sunkig mat. Dessutom förbränner man när man städar


3. Skriv matscheman för varje dag. Jag tycker själv det är bäst att skriva ett i taget.
Då kan du anpassa schemat efter vad du är sugen på. På kvällen sätter man sig och skriver ett schema för nästa dag alltså.


4. ha konkreta delmål. Jag tycker det fungerar bättre om man har konkreta mål på vad man ska göra snarare än mål för vad resultatet ska bli. T.ex. "den här veckan ska jag bara äta grönsaker" är ett konkret mål på vad du ska göra. Ha mål för korta tidsperioder så är det lättare att klara.


5. Ha alltid tuggummi till hands ifall du skulle få ett plötsligt sug 6 nästan det bästa tipset: Gör en viktkurva. Jag har ett rutigt kollegieblock som jag fyller i varje gång jag väger mig. Det motiverar riktigt mycket att se hur kurvan pekar uppåt eller neråt. Man vill ju bara att den ska gå rakt ner ner ner.

1 kommentar:

  1. Tack vännen för tipsen! Skit bra :) Jag väger 60 och har som mål på 50 men kommer nog fortsätta ner ännu mer ! hihi HEJA OSS!!
    Kram

    SvaraRadera